Copyright © 2021 - Tenz.

Naast onze fysieke vormingen, bieden we je ook de mogelijkheid om jezelf online bij te scholen. We organiseren drie inspirerende webinars vol tips voor ieders klaspraktijk. Schrijf je alvast in en volg alles vanop jouw favoriete plek.

Aanbod
Schriftelijke feedback op het rapport, tips en tricks door Stefaan Vanparys.
Muzische vorming rapporteren door Koen Crul.
Sterk taalonderwijs op de basisschool door Carolien Frijns.

Ik schrijf me in!

Je hoort elke dag wel iets over feedback en hoe belangrijk dit is. Hoe formuleer je goede feedback zodat leerlingen er iets mee doen? Hoe maak je het persoonlijk en toch haalbaar?

In deze webinar geeft Stefaan Vanparys concrete tips om je schriftelijke feedback functioneel te maken. Je verkent manieren om de valkuilen zoals lange prozaïsche teksten of enkel complimenten te ontwijken waardoor je een hoop energie bespaart. Zo maak je via feedback het leerproces zichtbaar en zorgen we ervoor dat meer van je leerlingen steeds opnieuw investeren in je vak.

Schriftelijke feedback op het rapport, tips en tricks 
- Stefaan Vanparys  

Schrijf je in!

Doelgroep: secundair onderwijs
Woensdag 5 mei - 14u tot 16u
Prijs: € 40,-

STEFAAN VANPARYS

Meer informatie

Schriftelijke feedback op het rapport, 
tips en tricks  

€ 40,-

Woensdag 5 mei
14u00 – 16u00

Muzische processen rapporteren is niet zo gemakkelijk. Je wil immers een helder beeld geven van de muzische ontwikkeling van je leerling. Hoe pak je dit aan? Wat moet je dan evalueren en hoe communiceer je dit met ouders en leerlingen? 

In deze webinar verken je zowel de vraag wat de muzische groei van leerlingen inhoudt en hoe je het muzische leerproces in kaart brengt om tot een onderbouwde evaluatie te komen.

Aan de hand van een helder kader en praktijkvoorbeelden krijg je zicht op kwaliteitsvol breed evalueren en rapporteren binnen de muzische ontwikkeling. 

Muzische vorming rapporteren 
- Koen Crul

Schrijf je in!

Doelgroep: basisonderwijs
Woensdag 12 mei - 14u tot 16u
Prijs: € 40,-

Hoe kunnen we anderstalige kinderen het beste helpen met het leren van het Nederlands? Hoe ziet een krachtige taalleeromgeving eruit? Kan een school meer een thuis worden, een “woonkamerschool” als het ware, om taal maximaal te stimuleren?

In deze webinar krijg je een aantal kapstokken om na te denken over taal leren op de basisschool, over hoe een krachtige taalleeromgeving in elkaar zit en hoe je er concreet mee aan de slag kunt in jouw school. We duiken in recent onderzoek én warmen ons aan literaire verhalen over minderbedeelde gezinnen in een diverse maatschappij. Aan de basis liggen concrete praktijkvoorbeelden uit het boek De vliegtuigklasNaar sterk taalonderwijs op de basisschool.

Sterk taalonderwijs op de basisschool 
- Carolien Frijns

Schrijf je in!

Doelgroep: basisonderwijs
Woensdag 19 mei - 14u tot 16u

Prijs: € 40,-

KOEN CRUL

Muzische vorming rapporteren

€ 40,-

Woensdag 12 mei
14u00 – 16u00

Meer informatie
Meer informatie

CAROLIEN FRIJNS

Sterk taalonderwijs op de basisschool

€ 40,-

Woensdag 19 mei
14u00 – 16u00